Dé softwaresystemen die je nodig hebt

Heb je weleens gehoord van SAP business one? In deze blog vertel ik je meer over de systemen die je nodig hebt voor je bedrijf. Lees je mee?

De implementatie voor jouw bedrijf

Misschien ben je van plan binnenkort een nieuwe bedrijf te starten. Of dat nou is in de sector logistiek, retail, productie, bouw, zorg of welke soort dan ook. Dan is het handig om een gemakkelijk en intuïtief besturingssysteem binnen je bedrijf te implementeren. En misschien heb je al een bedrijf maar heb je dit nog niet gedaan, dan is dit je teken om daar toch eens een kijkje naar te nemen.

Hoe werkt ERP?

Een ERP (Enterprise Resource Planning) systeem is een softwaresysteem dat bedoeld is om bedrijven te helpen met het automatiseren en beheren van de belangrijkste bedrijfsprocessen, zoals financiën, personeelszaken en bedrijfsvoering. Ook zorgt dit ervoor dat iedereen binnen een bepaalde organisatie hetzelfde systeem gebruikt en je dus gemakkelijk contact met elkaar hebt en iedereen toegang heeft tot dezelfde informatie. Indien dit soort processen niet duidelijk zijn, bijvoorbeeld als het om SAP business one gaat, is hier een SAP gebruikershandleiding voor om het nóg gemakkelijker te maken.

Wat is SAP Business one?

SAP business one is een software system dat ontworpen is voor het beheren van dit soort processen voor kleine tot middelgrote bedrijven. Dit software systeem wordt verkocht door een duits bedrijf onder de naam SAP SE.

Alles over Planlogic

Bij zowel kleine als grote bedrijven is de staat van operatie en logistiek een centraal punt van aandacht. Als dit soepel en efficiënt verloopt kan dat een enorme bijdragen leveren aan het rendement van een business en de concurrentie positie. Planlogic helpt je hierbij. Het automatiseren van zowel interne zaken als externe zaken zoals klanten en leveranciers speel hierin een cruciale rol. De basis voor deze automatisering is wederom ERP software. Zo’n systeem implementeren kan dus toch erg handig zijn.

Wat kost het?

Maar nu hoor ik je jezelf de vraag al stellen wat dit jou gaat kosten. Dat ligt er natuurlijk aan wat je van plan bent ermee te doen. Als je besluit het systeem op een cloudservice of op een gehoste cloudservice te houden zal dit je een stuk minder kosten dan als je het plaatselijk op je apparaten zelf wil houden. Je zou het bijna niet geloven maar dit kan ongeveer twintig keer duurder zijn.

De oplossing voor jou?

Dus wat is de juiste oplossing voor jou en jouw bedrijf? Dat ligt er natuurlijk volledig aan wat je doet, hoe groot je bent en met wie je werkt. Mijn advies zou zijn goed onderzoek te doen naar wat de providers aanbieden en een geïnformeerde keuze te maken.

Author: Amanda