De voordelen van het zakelijk leasen van een auto voor Freelancers: Financiële voordelen en meer

Wat Financial lease voor freelancers kan betekenen

Het zakelijk leasen zzp van een auto heeft veel voordelen voor freelancers. Het belangrijkste financiële voordeel is dat freelancers een deel van de leasebetalingen van de auto kunnen aftrekken als zakelijke kosten. Dit kan freelancers een aanzienlijk bedrag besparen op hun belastingen. Naast de financiële voordelen geeft zakelijk leasen van een auto freelancers ook de flexibiliteit om hun voertuigen vaker te upgraden. Dit kan handig zijn als freelancers hun voertuigen moeten gebruiken voor werkgerelateerde doeleinden, zoals reizen om klanten te ontmoeten. Al met al is zakelijk leasen van een auto een geweldige optie voor freelancers die geld willen besparen op belastingen en de flexibiliteit hebben om hun voertuigen vaker te upgraden.

5 Financiële voordelen voor de ZZP'er op een rijtje

Dit zijn enkele voorbeelden van concrete voordelen voor de freelancer met een financial lease:

1) Alleen betalen voor het gebruik van de auto in plaats van de volledige aankoopprijs. Dit biedt kansen voor de freelancer met een minder gevulde portomonnee.
2) Mogelijk betere voorwaarden voor verzekering en onderhoud. Dit verschilt uiteraard per contract.
3) Het vermijden van onverwachte reparatierekeningen. Dit biedt meer zekerheid!
4) Elke paar jaar een nieuwe auto zonder dat u uw oude hoeft te verkopen. Zo blijft autorijden een leuke hobby.
5) Belastingvoordelen krijgen voor zakelijk gebruik van een auto. 

Welke vormen van financial lease bestaan er eigenlijk?

Er zijn veel vormen van financial lease. Hieronder beschrijven we 6 veel voorkomende vormen van financial lease.

Personal Contract Hire (PCH): Hierbij gaat u akkoord met het leasen van de auto voor een afgesproken periode en aantal kilometers. Aan het einde van het contract geeft u de auto gewoon terug zonder verdere verplichtingen. Vervolgens is er de Business Contract Hire (BCH): Dit is vergelijkbaar met persoonlijke contracthuur, maar is alleen beschikbaar voor bedrijven. Persoonlijke leasing is ook een optie. Hierbij leaset u de auto van een dealer of leasemaatschappij en gaat u akkoord met vaste maandelijkse betalingen gedurende een overeengekomen periode. Aan het einde van het contract kunt u de auto kopen, terugbrengen of vervangen door een nieuwe. Zakelijke leasing: Dit is vergelijkbaar met persoonlijke leasing, maar is alleen beschikbaar voor bedrijven. Huurkoop (HP): Hierbij gaat u ermee akkoord de auto aan het einde van een overeengekomen periode te kopen door maandelijkse betalingen te doen. Financiële lease: Hierbij gaat u akkoord met maandelijkse betalingen gedurende een overeengekomen periode, maar bent u geen eigenaar van de auto aan het einde van het contract.

 

Author: Amanda