Dozen bestellen om te gebruiken als verpakkingsmateriaal

Er komt steeds meer aan het licht dat plastic niet goed is om je producten in te verpakken. Het is namelijk niet goed afbreekbaar. Dus als plastic in de natuur terecht komt en blijft liggen, kan het zomaar er over tien jaar nog steeds liggen. Dit is een reden waarom er steeds meer over gegaan wordt op papier en karton. Wat zijn voordelen van dozen bestellen om te gebruiken als verpakkingsmateriaal? Waarom gebruik je geen plastic meer als verpakkingsmateriaal? Hoe gebruik je postdoosjes om producten in te verzenden? Lees snel verder.

Voordelen van dozen bestellen als verpakkingsmateriaal

Het gebruik van dozen als voedselverpakking heeft meerdere voordelen. Karton is namelijk heel goed te bedrukken. Hierdoor kan er op verpakkingsmateriaal goed bedrukt worden. Zo kan de consument goed geïnformeerd worden welke voedingsinformatie en ingrediënten in het voedsel zitten. En hoeven zij dus niet zelf op onderzoek te gaan om deze informatie te vinden. Dit is superfijn voor mensen die voedselallergieën hebben. Ook zijn kartonnen dozen goed voor de houdbaarheid van het product. Als het karton of papier goed behandeld is en de producten worden hierin opgeslagen, zorgt dat ervoor dat het karton fungeert als barrière tegen zuurstof en waterdamp. Deze twee elementen zorgen ervoor dat voedsel sneller kan bederven.

Waarom geen plastic als verpakkingsmateriaal gebruiken?

Het is beter om geen plastic meer te gebruiken als verpakkingsmateriaal. Het bevat namelijk giftige stoffen. Daarom wordt het steeds minder gebruikt bij het verpakken van levensmiddelen zoals groente en fruit. Daarnaast kost het produceren van plastic erg veel energie. Meer energie dan bijvoorbeeld het produceren van karton en papier. Plastic levert daarnaast veel afval op. Het wordt op steeds meer plaatsen verzameld, zodat het hergebruikt kan worden. Een voordeel van plastic is wel dat groente en fruit minder snel bederven als het daarmee verpakt wordt. Dat is een reden waarom je nog steeds plastic terugziet, want de groente en fruit hoeven minder snel weggegooid te worden.

Gebruik van postdoosjes om producten in te verzenden

Postdoosjes zijn handig om producten in te verzenden. Het zorgt ervoor dat je product tijdens de verzending niet beschadigd. Ze zijn te koop in verschillende formaten, bij verschillende aanbieders. Deze postdoosjes kan je ook laten bedrukken. Dit heeft verschillende voordelen. Zo kan jouw product verzonden worden in een uniek doosje, wat herkenbaarheid creëert bij de ontvanger. Je kunt een logo hierop laten bedrukken. Zo is het postdoosje ook nog eens een reclamemiddel. En je zorgt nog eens voor onderscheiding ten opzichte van jouw concurrent. De postdoosjes zijn in verschillende formaten te verkrijgen.

Author: Amanda