Een kerstpakket voor je werknemers kies je zo

De kerstdagen zijn feestelijke tijden en hebben daarom ook een feestelijke aanpak nodig. Als bedrijf is het belangrijk om je werknemers wat leuks te geven als blijk van waardering. Kies daarom voor een kerstpakket zodat iedereen optimaal kan genieten. Hoe je een kerstpakket kiest? Dat lees je hier.

Het bedrijf

Allereerst zul je eens naar je eigen bedrijf moeten kijken; wat is jullie missie of doelstelling? Als het een creatief bedrijf is zul je misschien een creatief cadeau willen geven. Ook is het handig om rekening te houden met het budget en de grootte van het bedrijf. Bij vele medewerkers zul je misschien rekening willen houden met een kleiner budget, maar het kan ook zijn dat je een groter budget hebt om hieraan te spenderen omdat het gaat om een groot bedrijf met een hoge omzet. Het is in ieder geval belangrijk om te investeren in het personeel, zij zullen zich gewaardeerd voelen.

De werknemers

Als het gaat om enkele werknemers kun je de kerstpakketten een beetje personaliseren. Houd iemand van zoetigheid of hartige snacks? Zo kun je bijvoorbeeld kerstchocolade in het pakket doen in combinatie met een drankje. Houd ook rekening met eventuele allergieën en levensstijlen als het gaat om eten. Een ander idee is een cadeaubon om uit eten te gaan of een bon waarbij mensen zelf iets kunnen uitzoeken. Bedenk wat je werknemers leuk zouden vinden en houd het een beetje in thema van de kerst.

Inpakken

Zodra je een product hebt gekocht voor je werknemers kun je het gaan inpakken als kerstpakket. Het is leuk om dit op een feestelijke manier te doen, zodat het direct duidelijk is dat het om een kerstpakket gaat. Als je gaat voor kerst chocolade bestellen zal het misschien al ingepakt zijn in een mooie verpakking. Je kunt er eventueel nog een mooie kaart bij doen met een boodschap over waardering. Of ga voor een naamkaartje met een strik om de doos. Je werknemers zullen het hoe dan ook waarderen, het gaat tenslotte om het gebaar.

Conclusie

Een kerstpakket samenstellen is hartstikke leuk om te doen. Houd in gedachten waar jij als bedrijf voor staat, misschien kun je iets kiezen wat te maken heeft met de bedrijfsactiviteiten. Of ga gewoon voor een klassieker zoals chocolade, een tegoedbon of iets anders moois. Pak het in elk geval feestelijk in en voeg eventueel een kaart toe.

 

Author: Amanda