Franse wijn aanschaffen, waar vind je de beste wijnen?

De meeste Nederlanders drinken regelmatig wel een glaasje wijn. Het is niet alleen lekker, maar ook kan je er goed door ontspannen. De meeste Nederlanders die regelmatig een glaasje wijn drinken, willen natuurlijk de beste wijnen drinken. Dat is goed te begrijpen, maar het vinden van de beste wijnen kan soms erg moeilijk zijn en ook kan het veel geld kosten. Als je ook de beste wijnen wilt drinken, dan moet je toch in de Franse hoek kijken. Wil je weten waar je de beste Franse wijnen aan kan schaffen? Lees dan vooral even verder.

 

Bezoek een Nederlandse webwinkel

Vrijwel iedere Nederland die regelmatig Franse wijn drinkt, kiest ervoor om wijn aan te schaffen bij een slijterij. Dat is dan ook erg goed te begrijpen, want een slijterij staat er bekend om dat ze talloze verschillende soorten drank verkopen. Een van de redenen waarom je eigenlijk niet naar een slijterij moet gaan voor Franse wijn, is dat de wijnen vaak matig of te duur zijn. Daarnaast is het assortiment aan wijnen soms ook erg klein. Een van de beste keuzes die je kunt maken, is het aanschaffen van Franse wijn bij een Nederlandse webwinkel. Zij hebben in de meeste gevallen een zeer groot assortiment, maar ook zijn de wijnen vaak iets goedkoper. 

 

Bezoek een wijngaard in Frankrijk

Het is binnenkort weer vakantie en dat houd dus ook in dat er duizenden Nederlanders op vakantie gaan. Als je ook regelmatig een glaasje wijn drinkt, dan is het aan te raden om eens naar het binnenland van Frankrijk op vakantie te gaan. Het binnenland is erg rustig en zit vol met natuurgebieden, maar ook vol met wijngaarden. Dat is zeker niet vreemd, want het is algemeen bekend dat de beste soorten wijnen uit Frankrijk komen. Je kunt dan een bezoekje brengen aan een wijngaard. Je kunt daar naar het productieproces kijken, maar ook verschillende soorten wijnen proeven en aanschaffen. 

 

Exclusief? Bezoek een veiling

Enkele wijngaarden in Frankrijk staan bekend om dat zij de beste wijnen verkopen. Wanneer er weer een nieuwe lading wijn geproduceerd word, is deze meestal al verkocht voordat het überhaupt de markt bereikt. Het kan dus erg moeilijk zijn om aan deze ‘exclusieve’ wijnen te komen. Hoe je hier wel aan kan komen, is door deel te nemen aan een veiling. Dit kan op verschillende websites, maar ook kun je een veiling bezoeken in Frankrijk zelf.

Author: Amanda