Heb jij al eens aan duurzame kerstpakketten voor je personeel gedacht?

Nu is het moment om te bepalen welke kerstattentie personeel je dit jaar gaat uitdelen aan al je medewerkers. Dat kan, natuurlijk, gaan om een mooie kaart en een envelopje met daarin wat extra geld, maar is het niet veel leuker om te kiezen voor een mooi kerstpakket? Er zijn nu zelfs duurzame kerstpakketten op de markt. Je slaat dan twee vliegen in één klap: je maakt je personeel blij én je zorgt, op kleine schaal, voor een beter milieu. Wat denk je van duurzame kerstpakketten verpakt in een tas gemaakt van gebruikte theezakjes? Deze tas kunnen je medewerkers dan weer gebruiken om lege flessen in naar de glasbak of terug naar de winkel te brengen.

Er zijn nog meer duurzame kerstpakketten

Zo zijn er duurzame kerstpakketten met zelf te kweken groentes en de materialen om dat te doen, je hebt duurzame kerstpakketten met een gerecyclede fietstas/shopper en, ook erg leuk, een kerstpakket met daarin, onder andere, een insectenhotel. Met dat laatste pakket zorg je ervoor dat je tuin en/of je balkon een veilige plek wordt voor insecten om te overwinteren en zich voort te planten. Deze insecten geven geen overlast, maar zullen er juist voor zorgen dat alle bloemen in de omgeving, ook die uit het zakje bloemzaad in het pakket, zullen worden bestoven. Je draagt dan écht bij aan een betere wereld.

Want duurzaam is belangrijk

Hoe meer iedereen ervoor zorgt dat afval gescheiden wordt ingeleverd, dat er geen betonnen tuinen meer zijn en dat de uitstoot uit auto's en schoorstenen flink wordt verminderd, hoe beter dat is voor het milieu. Je kunt hier gemakkelijk, ook als bedrijf, aan bijdragen. Zorg er, bijvoorbeeld, voor dat er geen wegwerpplastic bekertjes, bestek en borden meer te vinden zijn in de bedrijfskantine. Een goed servies en stevig bestek en, dat spreekt voor zich, een goedwerkende vaatwasser zullen een kleine, maar belangrijke stap zijn in het verduurzamen van je bedrijf.

Kies voor duurzaam, waar het maar kan

Past een fietsplan niet in de CAO van jouw bedrijfstak? Dan is er altijd wel een oplossing te bedenken. Is er wel een fietsplan? Promoot dat dan zoveel mogelijk. Je medewerkerst, en jij zelf, stappen dan veel sneller op de fiets dan in de auto. Dat scheelt veel uitstoot en er is veel minder parkeerruimte nodig op je terrein. Van die parkeerplekken kun je plantenvlakken laten maken of zelfs kleine moestuintjes. Het is een kleine stap, maar wel een die een flinke impact kan maken!

Author: Amanda