Kies de juiste PVC afvoerbuis voor jouw klus

Wanneer je ondernemer in de bouw bent, dan weet je wel dat je veel materialen nodig hebt om een huis te bouwen én te voorzien van alle benodigde voorzieningen. Denk dan aan beton, glas voor de ramen, dak bedekking, stenen, cement en nog veel meer. Maar binnen moet ook van alles gebeuren. Je kunt dan niet zonder Uponor leiding voor het aanvoeren van water. Maar wat doe je met de afvoer? Daarvoor kies je natuurlijk een PVC afvoerbuis. Een PVC afvoerbuis is er in veel verschillende breedte- en lengtematen. Het is dus wel belangrijk dat je de juiste PVC afvoerbuis kiest voor jouw project.

Kies een extra sterke PVC afvoerbuis voor buiten

PVC afvoerbuizen zijn er in drie verschillende sterktes. Deze sterktes worden aangegeven als SN2, SN4 en SN8. De meest gangbare PVC afvoerbuis heeft de code SN4. Maar wat nu als deze afvoerbuis van het huis, onder de straat door, naar het riool moet worden gelegd? Dan wil je zeker weten dat deze buis het zware verkeer kan weerstaan. Je kiest dan voor de sterkste PVC afvoerbuis die er is: de SN8. Ook groot vrachtverkeer kan dan over de straat rijden zonder dat jou klanten met problemen met de riolering komen te zitten.

Bestel je PVC afvoerbuizen gewoon online

Je hoeft echt niet met je bedrijfsauto naar de lokale bouwmarkt om een complete voorraad PVC afvoerbuizen te bestellen. Dat kost alleen maar veel tijd en dan moet je ook nog hopen dat ze de PVC buizen op voorraad hebben die jij nodig hebt. Nee, je kunt deze buizen gewoon online bestellen. Dat is wel zo gemakkelijk. Je kunt de bestelling op ieder gewenst moment van de dag plaatsen en deze laten afleveren waar jij maar wilt. Wil je de buizen afhalen bij een van de vestigingen op het moment dat het jou het best uitkomt? Dan kan dat, natuurlijk, ook.

PVC is gemakkelijk te verwerken

Je kunt een PVC buis gemakkelijk op maat maken. Dit kan, als je dat wilt, zelfs met een handzaag. Het is dan wel van belang dat je, na het zagen, de rafels van de zaagkanten verwijdert. Deze kunnen de doorstroming, op termijn, gaan hinderen. Er is speciale PVC lijm om PVC buizen en bochten aan elkaar te kunnen maken. Op deze manier zorg je ervoor dat je maar één keer onder de vloer hoeft om de afvoerbuizen goed aan te sluiten. Zitten ze eenmaal op hun plek? Dan kan er niets meer mee gebeuren!

Author: Amanda