Is beleggen verstandig?

Veel mensen waarschuwen voor een recessie. De rente stijgt, en een hogere rente kan ervoor zorgen dat bedrijven moeten inleveren op hun winsten. Dit heeft effect op de geldstroom richting de markt. Dit zou wel eens kunnen betekenen dat koersen van aandelen flink kunnen dalen. Dit zorgt voor angst op de markt waardoor heel veel mensen het niet aandurven om te starten met beleggen. Eigenlijk is dit best zonde als je weet dat je jouw favoriete aandeel eindelijk met een flinke korting kunt kopen. Bij een dalende markt kan het voorkomen dat je niet durft in te stappen vanwege het negatieve sentiment. Is beleggen wel verstandig en wat is de beste periode om te starten? In deze blog gaan we het allemaal bespreken.

Is beleggen verstandig?

Met de huidige spaarrentes kun je spaargeld niet meer zo hard laten groeien als vroeger. Toch wil je graag vermogen opbouwen, zeker als je weet dat we ook te maken hebben met inflatie. De koopkracht neemt af en mensen worden gestimuleerd om rendement te maken met het spaargeld. Met beleggen zijn er tal van mogelijkheden om het spaargeld aan het werk te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld beleggen in obligaties, cryptovaluta, grondstoffen, aandelen en CFD’s. Echter is een gezonde balans wel verstandig. Het is altijd handig om een financiële buffer achter de hand te hebben. Daarnaast is het goed om te beleggen met geld wat je ook echt kunt missen, je wilt tenslotte niet inleveren op je nachtrust wanneer het even tegenzit op de beurs.

Je kunt zowel beleggen voor de korte termijn als voor de lange termijn. Het is moeilijker om te voorspellen wat er met koersen gebeurd over een korte periode dan over een lange periode. De kans op een negatief rendement is dan ook aanzienlijk lager als de beleggingstermijn langer is. 

Starten met beleggen in CFD's

Wanneer je de behoefte hebt om te starten met beleggen, heb je de mogelijkheid om je aan te sluiten bij een broker. Een tussenpartij die de mogelijk biedt om te beleggen binnen bijvoorbeeld de CFD categorie. Plus500 is een ervaren broker en heeft een erg gebruiksvriendelijk platform. Libertex biedt een goede beleggingscursus aan en beschikt over een Nederlands platform & helpdesk. Je kunt bij allebei eenvoudig een rekening openen en ze beschikken over een uitgebreid aanbod aan handelsmogelijkheden in de CFD categorie. Een plus 500 review en een libertex review geven je nog veel meer redenen om voor deze brokers te kiezen.
 

Author: Amanda