Laminaat is een vloer waar je veel plezier van zult hebben!

Ga je voor een nieuwe vloer in je huis? Dan is de kans vrij groot dat je kiest voor laminaat. En dat is niet zo vreemd. Laminaat is een natuurproduct met een harde toplaag waardoor het onderhoudsvrij is en toch een natuurlijk gevoel geeft. Laminaat voelt toch wat warm aan de voeten en daarbij heeft het een natuurlijke uitstraling. Je kunt deze vloer redelijk gemakkelijk zelf leggen. Hierdoor kun je de kosten flink drukken. Toch zijn er wel wat zaken waar je rekening mee moet houden.

Waar moet je rekening mee houden bij het zelf leggen van laminaat?

Je kunt laminaat dus best heel goed zelf leggen. Je moet wel even letten op de specificaties van de vloer die jij wilt leggen. Kan deze op vloerverwarming worden gelegd? Is er een ondervloer nodig? Zijn er plinten te koop die perfect bij deze vloer passen? Heb je al het benodigde gereedschap in huis? Heb je een handige zus, broer of buur die je even kan helpen? En hoe doe je dat met lastige hoekjes? De ondervloer en de plinten bestel je direct bij de vloer. Twijfel je over wat je nodig hebt? Dan kun je in de winkel meer informatie krijgen over wat handig en verstandig is. Het gereedschap voor het leggen van laminaat is niet heel erg uitgebreid: je hebt een decoupeerzaag nodig voor de lastige hoekjes, een laminaatsnijder voor de planken en een rubber hamer om de planken op hun plek te tikken.

Het leggen van een vloer gaat altijd beter als je hulp hebt

Je kunt laminaat en PVC vloeren heus zelf leggen, maar daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Wissel af met het op je knieën zitten en het heen en weer lopen. Je hebt sowieso spierpijn na een dagje vloeren leggen. Door samen te werken kun je elkaar motiveren en het is ook nog eens een stuk gezelliger.

Weet je niet zeker of jij het kan?

Dan kun je misschien beter een professional inschakelen om jouw nieuwe vloer te leggen. Als je onzeker bent is de kans op fouten wat groter en bij ieder foutje raak je wat meer ontmoedigd. Daar heeft een professional geen last van. Een echte vloerenlegger legt de vloer in jouw hele huis in minder dan een dag. Je weet niet wat je ziet als je dat werktempo ziet. En ja, ook de afwerking is tiptop in orde. Zelfs alle plinten liggen aan het eind van die dag op hun plek!

Author: Amanda