Je tuin verbouwen? Zo pak je dat aan!

Heb je een eigen tuin en wil je deze graag een goede make-over geven? Dan is het slim om dit te gaan realiseren. Dit doe je natuurlijk niet zomaar, het is belangrijk om een plan te maken en vervolgens dit plan zorgvuldig te gaan uitvoeren. Maar we beginnen natuurlijk met het opdoen van inspiratie.

Inspiratie opdoen

Inspiratie opdoen is een ontzettend leuke stap in het gehele proces. Ga opzoek naar dingen die je leuk vindt, dingen die je mooi vindt en verzamel deze. Verwerk vervolgens je inspiratie op een moodboard zodat je altijd terug kan kijken naar wat je mooi vindt.

Een plan

Het is belangrijk om te beginnen met een plan. In het plan zet je bijvoorbeeld neer wat je precies wilt, wanneer en op welke manier je het gaat aanpakken. Ook is het belangrijk om een budget op te stellen zodat je precies weet hoeveel de verbouwing gaat kosten.  Daarnaast kan je ook kiezen voor verschillende soorten tuinen.

Vrijetijdstuin

Zoals de naam al doet vermoeden, staat het relaxen in deze tuin centraal. Een beschutte plek met een loungebank, hangmat en een lekkere stoel. Vaak is er ook fijn om in deze tuin een schaduwdoek op te hangen, of een overkapping voor wie ook bij minder mooi weer wil kunnen uitrusten. Deze tuin straat rust uit!

Klassieke tuin

Klassieke tuinen worden gekenmerkt door verschillende siervormen van groen. Denk aan hagen, bollen, piramides en bogen. Hortensia's en rozen zien we meestal als planten. Grote tegels in zwart, antraciet en bruin of kleinere stenen in Waal formaat. Daarnaast is deze tuin ook uitermate geschikt om veel mensen te ontvangen voor bijvoorbeeld een feestje.

Begroeide tuinen

Begroeide tuinen zijn meestal groot. In het huis zien we vaak een terras met strakke lijnen en een beetje los met de rest van de tuin. Tuinen zijn meestal omgeven door water. In landelijke tuinen zien we veel gras, omzoomd door vaste planten. Bomen zoals wilgen of fruitbomen komen ook veel voor.

Opruimen en schoonmaken

De eerste stap in het gehele proces is natuurlijk het opruimen en schoonmaken. Check of je huidige planten, struiken of de hoeken van je schuur/overkapping geen wespennesten bevatten. Is dit wel het geval? Schakel dan Wespenbestrijding Alkmaar of Wespenbestrijding Emmen in om dit te verhelpen. Het is belangrijk om dit door een professional te laten doen.

Start de verbouwing

Wanneer je alles aan kan hebt, is het tijd om te gaan verbouwen. Doe je dit zelf? Neem dan de tijd? Besteed je het uit? Zorg dan dat je goed communiceert over wat je precies wilt!

Author: Amanda