Investeren in een duurzame toekomst in je dagelijkse leven

Duurzaamheid is nog altijd een hot topic, en dat is niet gek. Het is belangrijk om niet alleen om hoog niveau te kijken naar de maatregelen die we kunnen treffen, maar het is ook belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden m.b.t. duurzaamheid in je dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan vervoer, wonen en verbruik. In dit artikel geven je een aantal voorbeelden die je kunnen helpen!

Investeren in duurzaam vervoer

We gaan als maatschappij steeds vaker over naar duurzaam vervoer. Het kan zijn dat je momenteel bijvoorbeeld nog niet elektrisch rijdt. Je kan veel brandstofkosten en uitstoot besparen wanneer je elektrisch gaat rijden. Wil je huidige auto verkopen? Verkoop je auto dan via OSW.nl zodat je gemakkelijk je huidige auto kan vervangen voor bijvoorbeeld een elektrische auto.

Investeren in een duurzame woning

Op gebied van wonen kan je als consument gemakkelijk energie besparen door bijvoorbeeld zonnepanelen te installeren. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat je minder energie uitstoot maar je kan op een gegeven moment ook zelfvoorzienend worden. Door zelf energie op te wekken en dit te gebruiken zal je steeds minder energie nodig hebben vanuit energieleveranciers. Dit scheelt enorm in kosten en je wekt schone energie op.

Daarnaast kan je ook investeren in duurzame producten. Heb je bijvoorbeeld nog een oude koelkast staan? Dan is het belangrijk om te kijken naar het energieverbruik hiervan. Soms kan het vervangen van een koelkast, wasmachine of droger per maand veel geld schelen.

Verbruik bijhouden met slimme apparaten

Tegenwoordig kan je je huis voorzien van slimme apparaten. Denk bijvoorbeeld aan alle domotica zoals slimme lampen, slimme stekkers, slimme wasmachines, etc. Deze apparaten kan je gemakkelijk vanaf een afstand besturen waardoor je altijd bijvoorbeeld je lampen kan uitzetten wanneer je dit vergeten bent. Daarnaast kan je ook precies zien hoeveel energie ieder apparaat verbruikt. Dit zorgt ervoor dat je goed inzicht krijg in je energieverbruik en kan je kijken waarom je energie kan besparen.

Sta open voor vernieuwing

Het is belangrijk om open te staan voor vernieuwingen om uiteindelijk duurzaam te kunnen lezen. Denk dus na over je huidige gebruik en verbruik. Heb je bijvoorbeeld een gaskachel? Dan is het slim om te overwegen of je deze nog wel wilt behouden of dat je voor bijvoorbeeld infrarood panelen kiest. Er zijn allerlei verschillende manieren om energie te besparen en duurzaam te leven.

Author: Amanda