Een auto leasen of kopen? Wij geven je tips!

Iedereen komt op een gegeven moment op een punt waarbij ze een auto gaan kopen of leasen. Het is hierin belangrijk dat je een aantal dingen overweegt. Het is namelijk een grote investering wanneer je een auto gaat kopen. Wanneer je een auto gaat leasen heb je verschillende mogelijkheden. In dit artikel geven we je een aantal handige tips en tricks die je kunnen helpen bij het maken van een keuze.

Een auto leasen

Bij een auto leasen komen hierbij een aantal voordelen kijken. Denk bijvoorbeeld aan een van de grootste voordelen: je hoeft niet direct een groot bedrag te investeren. Aangezien je per maand een bedrag gaat betalen ben je niet genoodzaakt om een groot bedrag op zak te hebben. Daarnaast heb je een groot ander voordeel. Je betaald één keer per maand een vast bedrag waarbij je niet verantwoordelijk bent voor de onderhoudskosten. Bij auto’s kunnen dit soms hoge kosten zijn. Wanneer je een auto gaat leasen heb je dus minder onverwachte kosten, je weet precies wat je per maand kwijt bent aan de auto.

Verschillende soorten leasecontracten

Er zijn allerlei verschillende soorten leasecontracten. Denk bijvoorbeeld aan operational lease, de meest gekozen leasevorm. Hierbij lease je de auto, maar blijft de leasemaatschappij eigenaar van de auto. De leasemaatschappij is hierbij ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de auto. Je betaald hiervoor een vast bedrag per maand, waardoor je precies weet waar je aan toe bent.

Financial lease is een andere (zakelijke) vorm van leasen. Hierbij ben je in principe al economisch eigenaar van de auto en ben je dus zelf verantwoordelijk voor onderhoud, verzekering en belastingen. Je betaald de auto per maand af, zodra je de auto volledig hebt afbetaald is de auto van jou.

Auto kopen

Wanneer je van plan bent om een auto te kopen is het altijd belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Het meest gebruikelijke is om voor een tweedehands auto te gaan. Een tweede hands auto hoeft niet persé een oude of minder goede auto te zijn, je zal voornamelijk minder betalen dan wanneer je een splinternieuwe auto koopt. Wanneer je een auto gaat kopen is het belangrijk om de auto goed te inspecteren, een testrit te maken en deze te laten keuren bij een garage direct na aankoop. Je wilt namelijk niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar het type auto en hoeveel kilometers er al op de teller staan. Dit bepaald namelijk de waarde van de auto.

Author: Amanda