Meer concentratie op kantoor met deze tips!

Als je op kantoor werkt, is het belangrijk om je werk te kunnen concentreren. Zonder een goede focus kan je werk verminderen in kwaliteit en kwantiteit. Om ervoor te zorgen dat je op kantoor optimaal kunt concentreren, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Het is belangrijk om te beginnen met je eigen plek.

De plek zelf

Hoe ziet jouw kantoor eruit? Is het één grote ruimte of kun je een andere ruimte gebruiken? Bedenk vooraf wat je die dag wilt doen. Als je behoefte hebt aan overleg met je collega's, dan ben je in een open kantoor op de juiste plek. Als je hard aan dat rapport wilt werken en je aandacht echt nodig hebt, kun je het beste een rustige plek zoeken.

Opgeruimd en netjes.

Het is daarnaast belangrijk dat je werkplek opgeruimd en netjes is. Het liefst doe je dit al aan het einde van de vorige dag zodat je dit niet meer hoeft te doen als je in de ochtend begint. Het is hierin belangrijk dat je alle spullen die je niet persé nodig hebt ook daadwerkelijk uit het zicht laat. Dit zorgt ervoor dat je ook niet afgeleid wordt.

Zorg voor de juiste spullen

Je wilt tijdens je werk niet gefrustreerd raken omdat je niet de juiste spullen hebt. Denk bijvoorbeeld aan een goede muis, een goede bureaustoel maar ook aan een blauw licht filter bril als je lang naar een scherm aan het kijken bent (wat tegenwoordig vaak het geval is op kantoor). Met deze bril die je via Charlie Temple kan bestellen zorg je ervoor dat je langere tijd kan concentreren en dat je ogen minder vermoeid raken van het blauwe licht.

Maak afspraken

Heb je echt je aandacht nodig om deze belangrijke taak te volbrengen? Laat het dan weten aan je collega's. Ze zullen meer rekening met je houden als ze van tevoren weten op welke deadlines of taken je je wilt concentreren.

Wees duidelijk over uw verwachtingen van hen. Of het nu een telefoontje is of niet, of het nu een chat is of niet. Je zult merken dat je collega's meer rekening met je houden, alleen om je af te leiden van de dingen die er echt toe doen. Dit zorg er uiteindelijk voor dat je minder tijd kwijt bent aan small talk en andere dingen die er eigenlijk weinig toe doen. Natuurlijk is het niet erg om af en toe even te ontspannen.

Author: Amanda