Koken voor groepen

Eén van de fijnere dingen in het leven is toch wel een goed gebalanceerd gerecht op tafel zetten waar meerdere mensen hun lippen bij af likken, waarbij ze ondanks dat ze vol zitten toch nog een bord extra op scheppen omdat het zo lekker was. Dit laat het harde werk dat in de keuken plaatsvindt aanvoelen alsof het niks was. De appreciatie die wordt ontvangen laat menig mens glunderen. Toch kan het vaak lastig zijn om de juiste balans te vinden in het smaken spectrum. Om hierbij te helpen zijn er veel verschillende soorten kruidenmixen die gebruikt kunnen worden. Eén daarvan en een favoriet bij vele is Van Beekum kruiden. Deze leverancier heeft een groot aanbod van verschillende kruiden en specerijen die met liefde zijn bereid en samengesteld door hun experts.

De barbecue

Het lijkt nog zo ver weg, de zomer. Wanneer Nederlanders weer massaal naar buiten gaan om de kolen aan te steken en prachtige gerechten met een unieke kolen smaak te creëren. Het lekkerst is dan als de marinade al ver van te voren wordt gemaakt om deze in te laten trekken bij het gerecht. Ook wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van dry rub. Hierbij is het alleen kruidenmix waarmee het vlees als het ware wordt ingesmeerd. Door dit wat tijd te geven trekt dit ook volledig in vlees en zal het een krokante laag creëren als dit eenmaal gebakken wordt. Deze zijn er in verschillende variaties voor verschillende soorten vlees. Zo is er tegenwoordig zelfs een koffie rub om die onmiskenbare smaak van koffie toe te voegen en hiermee een uniek smakenpalet te creëren.

Wereld gerechten

Doordat de wereld steeds kleiner is geworden omdat we gemakkelijker grote afstanden kunnen afleggen zijn ook de meest exotische gerechten voor ons beschikbaar geworden. Waar de club-sandwich vroeger een fenomeen was waar men veel geld voor neer diende te leggen doordat de ingrediënten ervan van overal uit de wereld kwamen is dit tegenwoordig een sandwich die eigenlijk op iedere lunchkaart wel terug te vinden is. Een heerlijke specerij uit de Arabische keuken is dan ook Ras el Hanout. Dit betekend letterlijk vertaald ‘het beste uit de winkel’ en kan aan bijna ieder gerecht worden toegevoegd voor een heerlijke smaak ervaring. Als we nog iets verder van huis gaan kijken is één van de meest bekendste kruiden toch wel kerrie. Dit wordt vaak gebruikt in curry maar is ook heerlijk over ei, kip en bij nog vele andere gerechten. Kortom, de smaakpupillen zijn ons dankbaar dat we tegenwoordig smaken van over de hele wereld kunnen proeven.

Author: Amanda